Léto pod psa aneb13 týdnů bez Gábinky

7. 10. 2014

napsal Milan Zukal, majitel Májinky, Gábinky a Bellušky

 

Dobrý den,

chci popsat 12 týdnů pod psa, vše začalo lehkou bouračkou 7.6.2014, přijel jsem domů a měl jsem umýt okna pokaděné od vlaštovek, začal zvonit telefon a já běžel jak blbej telefon zvednout, a v tu chvíli se to stalo, Gábinka skočila po vlaštovce a šup, byla dole, vyběhl jsem z baráku, bohužel se psem a když jsem Gábinku našel na záhonku u baráku, myslel jsem si, že je vyhráno, omyl, omyl, omyl. Pes vyskočil a chtěl si hrát, toho se ale Gábinka lekla a nastal úprk, naražení do plotu a následně jsem viděl Gabušinku v zahrádkářské kolonii, tam jsem za ní utíkal, ale než jsem to oběhl, nikde nebyla, upozorňuji, že v té době byla všude okolo kolonie 1,5 metru vysoká tráva a i v kolonii (ne všichni se starají, jak mají). 

 
Následovalo několik měsíců hledání, nikdy jsem to nevzdal a hledal a hledal. Klíče od zahrádkářské kolonie jsem musel zhruba po měsíci vrátit. Čím dál tím méně lidí v okolí přestávalo věřit, že se Gábinka vrátí.
 
Nicméně, protože nemám pouze Gábinku, ale mám i Májunku, kvůli Májuně jsem v době, kdy jsem o Gábince nic nevěděl a neslyšel, rozhodl, že Májunce pořídím nového kamaráda nezávisle na tom, zda se Gábinka najde. Bylo to rozhodnutí zhruba po 2 měsících od ztráty Gábinky a do toho všichni okolo tu nenajdeš atd. spousty letáků jsem vylepil a doufal. Nicméně, Mája brečela a byla dost smutná a tak jsem si řekl, musím dát Máje kamaráda a nesmím pouze Gábinku podsouvat, kdo ví kde je, žije? A tak jsem se podíval na zachrankocku.cz a uviděl Bellušku a volal Zdeně Plaché, ta však řekla - Belluška je zamluvená, tak jsem začal hledat kočenku jinde, ale mrzelo mě to, vzhledem k tomu, že jsem si od p. Plaché zhruba před 6 roky bral Gábinku.
 
Celá situace se za zhruba 14 dní vyjasnila a paní která chtěla Bellušku, měla jednu hodně nemocnou kočičku a ta by nemusela pochopit, proč je tam nová kočička a mohla by svůj boj vzdát. No a mě děvčata psala, že Belluška je tedy v nabídce znovu a vzhledem k tomu,že je velmi podobná Gábince, že tedy mohu si ji převzít. Tak se také v úterý 19. 8. 2014 stalo, je to super kočička ... péro z gauče :D no a představte si to, že za dva dny, tedy 21. 8. 2014 jsem Gábinku viděl v opuštěném bytovém domu. Sice ze zadu, ale byl jsem si jist, že to je ona. Nicméně, ten barák jsem prošel a volal jsem Gábinku .. no stokrát asi. Další den jsem vzal granulky, granulky pouze z jednoho důvodu, kočky, které jsou přikrmované, dle mého názoru granulkama pohrdnou, ale hladová Gábinka ne a navíc je zná. Granule jsem donesl, další a další den také a pokaždé snědeno až na tu poslední granulku, to dělala Gábinka i doma. Takže jistota, že tam je ona byla téměř jistotou.
 
Ale jak ji chytit? Už zezačátku jsem měl půjčen sklopec a nic.  Přesto jsem si půjčil sklopec v O.s Místo Nová Paka a to 25. 8. 2014 Říkal jsem sem si, sklopec zítra vyčistím a dám na to místo, kam ji nosím granulky. Nicméně jsem ji šel nakrmit, naprosto ve stejný čas, tak jak jsem to dělal od toho čtvrtka. A volám Gabušku granulky a najednou slyším naříkání a byla to ona, nechci tohle rozepisovat vzhledem k citům, a to patří pouze nám dvěma, ale zhruba po 20 minutách byla doma :-) a já šťasten :)
 
Je to kostřička, zhubla více jak 1/2 váhy ale jinak je v pohodě, takže jsem začal topit, krmíme masíčkem, no prostě tak ať má možnost co nejdříve se dostat do kondice.
 
Pokud mohu radit a přijdete o svého kamaráda způsobem, že zůstane někde venku, nevzdávejte se a hledejte.. vyplatí se Vám to. A nebojte se pořídit si dalšího kamaráda domů. V mém případě to fungovalo zcela zázračně. A jsem moc rád za Bellušku a přešťasten za Gábinku.
 
 
Mějte všichni moc fajn.
 
Zdraví
 
M.
 
 
MÁJINKA
GÁBINKA
 
BELLUŠKA
DROBOUČKÁ GÁBINKA PO NÁVRATU PŘI KOUPELI
 
 
AKTUÁLNÍ FOTEČKY
"BARABIZNA", KDE SE GÁBI UKRÝVALA :D

O.S. Zachran kočku
Copyright © 2014 Lucie Přidalová